Кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер се очаква да обяви в 

...
Кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер се очаква да обяви в 
Коментари Харесай

Габриел, Димитър Радев или друг ще е кандидат-премиерът на ГЕРБ?

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър председател се чака да разгласи в  Народното събрание през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Служебният министър-председател Гълъб Донев пък ще дава отговор на въпроси на депутати в границите на парламентарния надзор.

Борисов разгласи, че ще разкрие разновидността на партията си за първия пост в изпълнителната власт през вчерашния ден. Той беше безапелационен, че групировката му ще извърви до дъно процедурата по първия изследователски мандат и още веднъж се обърна към ПП-ДБ за поддръжка за програмно държавно управление с къс управнически мандат.

Борисов загатна, че претендентът за министър-председател ще е горделивост за България и Европа и ще има решаваща роля за състава на бъдещия кабинет.

Ако не получат поддръжка от втората политическа мощ " разчитаме на останалите партии, да подадат по същия метод и да споделят тази отговорност, да преведем България през това тресавище, в което сме заседнали ", сподели Борисов.

" Много умувахме какво ще понесе като пасив партията, доста с сътрудниците, само че който го е боязън от мечките, не върви в гората. "

А в пленарна зала 12 министри ще дават отговор на въпроси на депутати.

Парламентарният надзор беше отсрочен в петък поради избора на непрекъснати комисии и чуванията на вицепремиера по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов и енергийния министър Росен Христов.

Заради командировка в чужбина Христов ще отсъства през днешния ден, само че Пеканов, министър председателят Гълъб Донев, вицепремиерите му и министри от служебния кабинет ще дават отговор на общо 36 въпроса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР